Wat is het?

In HANDLANGERS gaan we op zoek naar jonge makers met een opvallend en multidisciplinair idee rond muziek. Via onze open call kunnen jullie ons overtuigen van jullie crossoverproject tussen pakweg muziek met theater, dans, performance, schilderkunst, virtual reality, fotografie of iets anders.

Voor wie?

Jullie zijn tussen de 16 en 30 jaar en kunnen zich inschrijven als twee of meerdere solo-artiesten, of als collectief. Let wel: het is belangrijk dat jullie duidelijk vermelden met wie jullie samenwerken, en dat jullie na een eventuele selectie duidelijke afspraken maakt wat betreft de samenwerking. We staan met open armen klaar om jullie te ondersteunen, maar jullie samenwerking is uiteraard jullie domein.

Wat bieden we jullie?

Indien jullie project door onze vakjury selecteerd wordt, zoeken we samen naar de mogelijke technische en financiële ondersteuning om het project te realiseren. Jullie krijgen heel de zomer een werkplek om jullie project uit te werken, een persoonlijke en professionele coach en we gaan samen op zoek naar een passende locatie voor jullie toonmoment, dat zal doorgaan op Dear Antwerp van De Singel.

Wat houdt dat toonmoment in?

In september palmen we de Antwerpse binnenstad in met alle projecten! Op verschillende locaties in de Antwerpse binnenstad kan het grote publiek de geselecteerde projecten uit HANDLANGERS als eerste ontdekken tijdens Dear Antwerp.

Wat is de timing?

23 april 2023: deadline inschrijvingen
30 april 2023: jullie stellen het project voor aan een jury van experts
Begin mei: bekendmaking van drie ideeën die hun project mogen uitwerken

Zomervakantie: werktijd voor de makers
September: toonmoment in Antwerpen tijdens Dear Antwerp

Wat verwachten we van jullie?

  • Jullie weten duidelijk met wie jullie willen samenwerken.
  • Jullie schrijven in met twee of meerdere solo-artiesten of als collectief
  • Jullie verduidelijken jullie verschillende rollen bij het inschrijven.
  • Jullie zijn tussen de 16 en 30 jaar.
  • Jullie idee is multidisciplinair (een mix tussen verschillende kunstdisciplines).
  • Jullie idee heeft een duidelijk muzikaal aspect.
  • Jullie zijn beschikbaar op het pitch-moment eind april, op voldoende momenten in de zomer om het project op je eigen tempo uit te werken en in september om je project op te stellen en te presenteren in Antwerpen.

Wie organiseert Handlangers?

HANDLANGERS is een project van Trix, is samenwerking met De Singel.


Toch nog vragen?

Geen nood, we staan voor je klaar. Stuur ons een DM op InstagramFacebook, een berichtje op Whatsapp of contacteer ons via het form hiernaast!

Using Format