Wat is het?

In HANDLANGERS gaan we op zoek naar jonge makers met een opvallend en multidisciplinair idee rond muziek. Via onze open call kunnen jullie ons overtuigen van jullie crossoverproject tussen pakweg muziek met theater, dans, performance, schilderkunst, virtual reality, fotografie of iets anders.

Voor wie?

Jullie zijn tussen de 16 en 30 jaar en kunnen zich inschrijven als twee of meerdere solo-artiesten, of als collectief. Let wel: het is belangrijk dat jullie duidelijk vermelden met wie jullie samenwerken, en dat jullie na een eventuele selectie duidelijke afspraken maakt wat betreft de samenwerking. We staan met open armen klaar om jullie te ondersteunen, maar jullie samenwerking is uiteraard jullie domein.

Wat bieden we jullie?

Indien jullie project door onze vakjury selecteerd wordt, zoeken we samen naar de mogelijke technische en financiële ondersteuning om het project te realiseren. Jullie krijgen heel de zomer een werkplek om jullie project uit te werken, een persoonlijke en professionele coach en we gaan samen op zoek naar een passende locatie voor jullie toonmoment.

Wat houdt dat toonmoment in?

Eind deze zomer palmen we de Antwerpse binnenstad in met alle projecten! Op verschillende locaties in de Antwerpse binnenstad kan het grote publiek de geselecteerde projecten uit HANDLANGERS als eerste ontdekken tijdens Love at first Sight.

Wat is de timing?

23 mei 2021: deadline inschrijvingen
29 mei 2021: jullie stellen het project voor aan een jury van experts
Begin juni: bekendmaking van vier ideeën die hun project mogen uitwerken

Zomervakantie: werktijd voor de makers
Einde van de zomer: toonmoment in Antwerpen tijdens Love at first Sight.

Wat verwachten we van jullie?

  • Jullie weten duidelijk met wie jullie willen samenwerken.
  • Jullie schrijven in met twee of meerdere solo-artiesten of als collectief
  • Jullie verduidelijken jullie verschillende rollen bij het inschrijven.
  • Jullie zijn tussen de 16 en 30 jaar.
  • Jullie idee is multidisciplinair (een mix tussen verschillende kunstdisciplines).
  • Jullie idee heeft een duidelijk muzikaal aspect.
  • Jullie zijn beschikbaar op het pitch-moment eind mei, op voldoende momenten in de zomer om het project op je eigen tempo uit te werken en aan het einde van de zomer om je project op te stellen en te presenteren in Antwerpen.

Wie organiseert HANDLANGERS?

HANDLANGERS is een project van Trix, in samenwerking met Love at first Sight en Fameus

HANDLANGERS is top, maar niet helemaal jouw ding?

No worries! Onze goede vrienden van Fameus organiseren het kunstenproject GAST!

Heb je eerder interesse om als solo-kunstenaar opgenomen te worden in een breed netwerk van vrijetijdskunstenaars onder de hoede van een bende jonge artiesten? Dan is GAST misschien iets voor jou.
Ga naar hun website voor meer info.

Using Format