Juryleden 2023

 

Aïda Gabriëls

Theater, dans, hedendaagse en klassieke muziek, mode en beeldende kunst aan elkaar solderend, zet Aïda Gabriëls sinds 2016 in op het onderzoeken en ontwikkelen van een transdisciplinaire taal

Binnen haar werk wordt het operagenre gefileerd en daagt ze de emancipatorische, maatschappelijke en artistieke mogelijkheden van het samenspel van disciplines uit. Zo nodigde ze voor The Wild Stage Casper Clausen (Efterklang) uit om samen met Baroque Orchestration X, een groep dansers en Adriaan de Roover de menselijke nood aan escapisme te belichamen. Colin H. Van Eeckhout (Amenra) doorgrondde dan weer samen met Astrid Stockman en Innerwoud de Salomé figuur in Dance of the Seven Veils

Aïda Gabriëls is huisartiest bij Ancienne Belgique, KMSKA en Muziektheater Transparant. 

Michiel Venmans

Michiel Venmans, ook bekend als The Bathing Director, is een eigenzinnige regisseur vooral bekend in de Belgische muziekscene omwille van zijn videowerk voor artiesten als Eefje De Visser, Warhaus, Balthazar, Mauro Pawlowski, Meskerem Mees en blackwave. 

Michiel studeerde in 2020 af als filmmaker aan het RITCS met zijn kortfilm DIEKAT (Brussels Short Film Festival, Filmfestival Oostende). Momenteel woont hij in Brussel waar hij broedt op nieuwe filmprojecten in samenwerking met makers uit verschillende kunsttakken. 

Justine Bourgeus

Justine Bourgeus, oftewel Tsar B, is songwriter, producer en een ware multi-instrumentalist. Ze deed onder meer ervaring op als violiste bij School is Cool. De verleidelijke muziek die ze als Tsar B maakt is een hemelse mengeling van dark blue oriental en R&B

Haar muziek is wereldwijd geliefd, zo ook in de danswereld! Er bestaan talloze choreografieën op haar nummers. Zo was haar muziek te horen in de Amerikaanse versie van So You Think You Can Dance. Onder haar eigen naam verzorgde Justine de soundtrack van tv-series zoals LEEF! en FC United, en producet ze voor Ikraaan en MEYY.

Shamisa Debroey

Shamisa Debroey is een illustrator, schrijver en art organiser met een hart voor lijnwerk, kleur en gelijkheid. Ze tekent op grote muren, voor strips en kinderboeken. Ze spreekt en schrijft over inclusie en de dingen die haar het meeste raken.

Shamisa volgde een opleiding Beeldverhaal en Illustratie aan het Sint Lukas Brussel, waar ze afstudeerde met haar eerste graphic novel: ‘Verdwaald’. Ze ontving sindsdien de African Artist Award en Aanstormend Talent prijs van deAuteurs.

Momenteel werkt ze als freelance illustratrice en is ze programmator in DE SINGEL waar ze zich focust op lokaal talent en vernieuwende concepten

Misha Demoustier

Danser Misha Demoustier brak door bij dansgezelschap Voetvolk. Daarnaast is hij muzikant en sinds kort ook acteur

Afgelopen zomer danste hij in Into the open, een met "knaldrang geïnjecteerde dansvoorstelling, die simultaan een rockconcert is". 

Using Format