Jakobe Geens & Aram Abgaryan

— Distort the body

In Disort the body rommelt Jakobe Geens met de gendernormen van onze maatschappij. Aan de hand van een kostuum waarin de typische vrouwelijke en mannelijke eigenschappen worden uitvergroot onderzoekt ze de letterlijke en fysieke limieten van ons lichaam. Van gigantische borsten en een smalle taille voor de vrouw tot brede schouders en overontwikkelde kuiten voor de man. Deze uitvergrotingen van maatschappelijke verwachtingen onthullen de beperkingen er van.

Jakobe wil de toeschouwer bewust maken van hun eigen verwachtingen door de kostuumstukken te onttrekken van hun gerelateerde gender. Zo maakt ze het verschil tussen de constructie en het materiële zijn van ons lichaam duidelijk. Tegelijkertijd gebruikt Jakobe playtronica om haar voorstelling te voorzien van een soundtrack. Hiervoor werd ze begeleid door Aram Abgaryan (KRANKk).

Jakobe Geens

Jakobe Geens is een enthousiaste, pragmatische en idealistische dansacrobate. De band met het lichaam, het ontdekken van grenzen en het spelenderwijs overhoop gooien van die grenzen is haar passie. Om deze passie tot bloei te brengen studeerde ze acrobatiek aan zowel ACaPa in Tilburg als aan de DOCH in Stockholm.

Aram Abgaryan

Aram Abgaryan is producer en muzikant bij KRANKk, waar hij de laatste tijd experimenteert met een 'multi-sensory liveshow', een show die op alle zintuigen werkt. Los van KRANKk werkt Aram onder de naam Fifty Hertz ook solo aan de betere beats. Hij won in 2020, in navolging van onder meer Susobrino en Ashley Morgan, de Champion Sound Beat Battle.

Using Format