Jan Wallyn 
— Hottest Chick In Town

In het dorp waar die opgroeide werd werd Jan als tiener genomineerd als ‘heetste wijf’ van het jaar. Dit was buiten hun weten om, toch totdat het nieuws gepubliceerd werd in een lokaal magazine. Homofobische situaties als deze waren nog maar het begin van Jans groeiende inzicht in de manier waarop queer mensen gemarginaliseerd worden. Maar over de jaren heen was het net Jans non-conformiteit die eindeloos veel innerlijke en uiterlijke schoonheid heeft doen ontluiken.

Vijftien jaar later voelt Jan zich klaar om hun bekroning tot ‘heetste wijf’ te ontvangen - maar deze keer volgens hun eigen voorwaarden. In de muzikale en scenografische performance ‘Hottest Chick in Town’ brengt Jan deze gevoelens en ervaringen samen met de steun van Samuel Vekeman (verantwoordelijk voor de mixing and geluidscoaching), Kopano Maroga (dramaturgie) en Malik Zaryaty (choreografie). De performance, die zowel een exploratie als een viering is van queer eenzaamheid en isolement, resulteert in een 60 minuten durende soundtrack geproduceerd door Jan en geïnspireerd door de sol-noot, die meteen ook de associatie met ‘solitude’ oproept.

Jan Wallyn

Jan Wallyn is een toegewijde performancekunstenaar die een doorleefde boodschap uitdraagt over gender- en queer-onderwerpen. Zich ten volle bewust van de vervreemding en het isolement waar onze mainstream samenleving queer mensen vaak in duwt, omarmt Jan niet alleen hun genderqueer lichaam en geest maar accepteert ook de eenzaamheid die vaak ontstaat door queerfobische incidenten.

Using Format