Dit waren de juryleden in 2021

 

Anthony Nti

Regisseur Anthony Nti werd geboren in Ghana en verhuisde op zijn tiende naar België. Amper twee jaar na zijn bekroonde eerste films 'Kwaku' en 'Only Us' nam zijn carrière een enorme sprong dankzij zijn bachelorproject ‘Boi’ aan het RITCS in Brussel. De kortfilm won zowel de publieksprijs als de juryprijs op Film Fest Gent én de juryprijs voor het beste debuut en de persprijs op het Kortfilmfestival Leuven

Anthony studeerde inmiddels officieel af als filmmaker met de kortfilm ‘Da Yie’. Ook die film bleef niet onopgemerkt en werd door zo’n 140 filmfestivals opgepikt, won verschillende prijzen en belandde zelfs op de Live Action Short Film shortlist van de Oscars.

Foto: Yaqine Hamzaoui

Justine Bourgeus

Justine Bourgeus, oftewel Tsar B, is songwriter, producer en een ware multi-instrumentalist. Ze deed onder meer ervaring op als violiste bij School is Cool. De verleidelijke muziek die ze als Tsar B maakt is een hemelse mengeling van dark blue oriental en R&B

Haar muziek is wereldwijd geliefd, zo ook in de danswereld! Er bestaan talloze choreografieën op haar nummers. Zo was haar muziek te horen in de Amerikaanse versie van So You Think You Can Dance. Onder haar eigen naam verzorgde Justine de soundtrack van tv-series zoals LEEF! en FC United, en producet ze voor Ikraaan en MEYY.

Liesa Van der Aa

Zeggen dat Liesa Van der Aa talent heeft is een understatement. Als violiste, zangeres, componiste, producer, actrice, theater- en filmmaakster is ze een van de meest veelzijdige kunstenaars van het moment. 

In haar werk combineert ze beeld, muziek, vorm en video. Zoals in 'Easy Alice', haar jongste werk, dat een album én een muziekfilm is geworden. Daarnaast werkte Liesa de voorbije jaren samen met Guy Cassiers als actrice en af en toe ook als muzikante. Ze schreef muziek voor film, theater en opera voor onder meer FC Bergman en Toneelhuis.

Foto: Joeri Thiry

Hind Eljadid

Hind Eljadid is een ambitieuze woordkunstenaar uit Antwerpen. Ze geeft workshops in verschillende vaardigheden, zoals slam poetry, woordkunst en performance. In 2018 toerde ze met de Poëziebus door België en Nederland. In datzelfde jaar won ze de Van Dale SPOKEN prijs met haar performatieve dichtkunst.

Met een hart voor woordkunst heeft Hind haar eigen platform ZonderWolk opgestart. Het platform is een plek voor aspirerende artiesten die op zoek zijn naar een uitlaatklep of een manier om hun kunst de wereld in te sturen. Ze wil haar kunst gebruiken om belangrijke boodschappen te verspreiden.

Iljen Put

Het is onmogelijk het werk van Iljen te ontlopen, want deze beeldend kunstenaar zit verweven in de huidige Antwerpse rapscene. Hij maakte artwork voor artiesten als Glints en Dvtch Norris.

Het talent druipt van zijn werk af. Zijn visie uit hij in abstracte collages van foto’s die ordelijk en chaotisch tegelijk zijn. De jonge kunstenaar is lid van Abattoir Anvers, een collectief uit Antwerpen met een wekelijkse radioshow op Studio Brussel.

Foto: Yaqine Hamzaoui

Charlotte De Cort

Charlotte De Cort is een verhalenverteller zo lang ze zich kan herinneren. Die verhalen vertelt ze vooral via film. Ze stuurt elke videograaf in de juiste richting, en geeft zo vorm aan haar wildste ideeën.

Als creatief schrijver en regisseur werkte ze al regelmatig samen met Jaouad en de VRT. Haar passie ligt bij het creëren van audiovisuele verhalen met een ziel. Hier en daar kan de kunstenares het ook niet laten om mensen te fotograferen die haar pad kruisen. Kunst, cultuur en haar mede(stads)mens vormen de rode draad in haar werk.

Using Format