monokimono 

& Ruby Renteurs
— VERBINDING

VERBINDING is een muzikale theatrale elektronische voorstelling. Het publiek wordt meegenomen op een zoektocht naar aanwezigheid van de andere in geïndividualiseerde tijden. En dat in de vorm van een geschifte film-noirroadtrip waarin conventies op z’n kop worden gezet.

monokimono zet de wereld, geïnspireerd op het boek ‘Ice’ van Anna Kaven, neer op het podium door middel van licht en scenografie. De theatrale muziekvoorstelling is tevens een experiment rond manieren waarop verbinding met het publiek kan worden gecreëerd en rond de strategieën en rituelen die daarbij kunnen worden gebruikt. De band laat zich o.a. inspireren door Conversations with Nick Cave, art-pop provocateur Dean Blunt’s onvoorspelbare liveshows en de vervreemding bij David Lynch en Marina Abramović.

Voor de scenografie werkt monokimono samen met de Antwerpse Ruby Renteurs. De monochrome film-noirwereld staat in contrast met het onverwachte, groteske werk dat Ruby voor VERBINDING maakte. Dit zet de uiteenvallende wereld waarin het verhaal zich afspeelt extra in de verf, en creëert de voedingsbodem waaruit de artiesten verbinding zoeken met het publiek.

monokimono

monokimono heeft de ambitie met hun muziek een nieuw pad te bewandelen, weg van wat nu hip is in popmuziek. Geen modieus teruggrijpen naar oude analoge apparaten en krakerige tapes. In plaats daarvan wil de band, met aanvoerder Ben Tanghe enerzijds en Simon Beeckaert (Echo Beatty), Lise Daelemans (UMM) en Michael-John Joosen (Billie Rodney, The Girl Who Cried Wolf) achter hem, de kille en koude tekortkomingen van het digitaal tijdperk omarmen. Op dit moment zit het album in productiefase, waarvoor de band samenwerkt met producer Felix Machtelinckx (Tin Fingers, Arsenal).

Ruby Renteurs

Ruby Renteurs is kostuumontwerper, art director, set designer, illustrator en nog zoveel meer. Ze voorzag in het verleden al o.a. blackwave en Jaguar Jaguar van de nodige lading stijl, en deed zo ervaring op met kostuums in een muzikale context.

Using Format