Jakobe Geens & Aram Abgaryan — Distort the body

In Disort the body rommelt Jakobe Geens met de gendernormen van onze maatschappij. Aan de hand van een kostuum waarin de typische vrouwelijke en mannelijke eigenschappen worden uitvergroot onderzoekt ze de letterlijke en fysieke limieten van ons lichaam. Van gigantische borsten en een smalle taille voor de vrouw tot brede schouders en overontwikkelde kuiten voor de man. Deze uitvergrotingen van maatschappelijke verwachtingen onthullen de beperkingen er van.

Meer info

Jan Wallyn  — Hottest Chick In Town

In het dorp waar die opgroeide werd Jan als tiener genomineerd als ‘heetste wijf’ van het jaar. Dit was buiten hun weten om, toch totdat het nieuws gepubliceerd werd in een lokaal magazine. Homofobische situaties als deze waren nog maar het begin van Jans groeiende inzicht in de manier waarop queer mensen gemarginaliseerd worden. Maar over de jaren heen was het net Jans non-conformiteit die eindeloos veel innerlijke en uiterlijke schoonheid heeft doen ontluiken.

Meer info

monokimono  & Ruby Renteurs — VERBINDING

VERBINDING is een muzikale theatrale elektronische voorstelling. Het publiek wordt meegenomen op een zoektocht naar aanwezigheid van de andere in geïndividualiseerde tijden. En dat in de vorm van een geschifte film-noirroadtrip waarin conventies op z’n kop worden gezet.

Meer info

Zino Moons & Danny Bouman — Koodgapje & De Bote Groze Dolf

“Wat als we nu van het klassieke theatergebeuren een multidisciplinair feest maken waarin we de alombekende sprookjes vertalen in een nieuwe dimensie?”, met dat lichtjes doorgedraaide idee stortten Zino Moons en Danny Bouman zich op Koodgapje & De Bote Groze Dolf. Een wild idee werd een visuele, auditieve en bewegelijke droomwereld -inclusief dj-booth in het midden- dat de erg aanstekelijke genretitel “ravetheater” kreeg. 

Meer info

Using Format